Kolfiberrodret

Då har vi haft förmånen att få segla oavbrutet i Stockholms mellanskärgård i 20 timmar. Blandat väder…. start i nån form av åskby, sen väldans lätt för att fylla på med 5-12 m/s. Slutfasen upp över Kanholmsfjärden var frisk men Amalia visade att hon kan segla väl även i lite hårdare vind. 2-manna besättningen sov/vilade kanske 1 timma per huvud och var vid god vigör vid målgång men att det var inget problem att falla i sömn efter en god regattamiddag och några öl.

Vi hade en malör när vår rullade code liggandes på däck beslöt att försöka fånga fisk på utsidan av Sandhamn och där fick vi tvärstopp från 7->2 knop på en sekund. Detta tog några minuter att reda ut. Undanvindarna är jobbiga med bara code och det är nog dags att utvärdera detta experiment och finna en mer permanent lösning. Det slutade med en 12e plats och vi var trots allt rimligt nöjda med insatsen även om vi inte nådde vårt upsatta mål.

Kul segling och bra arr på Grinda med en massa seglingseftersnack på bryggan.

NTS: Wincharna måste servas. Raymarin fjärren skall ritualslaktas. Hur kan det komma vatten till förpiksgolvet? Varför slutade navigationssytemet att visa kurs (både HT och COG) efter halva racet?

Pasted Graphic 8
Amalia i kamp med en Lady Helmsman Spec. Foto: Kåre Ljung.

Pasted Graphic 1
Vi blir omseglade av KimDi innan Sandhamn.

Pasted Graphic 2
Vi lyfte och tvättade samma dag som start.

Pasted Graphic 3
Co-pilot Allan signalrerar att vi är ready-for-take-off.

Pasted Graphic 4
Ett lågtryck under bildande gjorde för fina fonder. Foto: Allan Förberg

Pasted Graphic 6
Cappuchino i lä. Foto: Allan F.

Pasted Graphic 7
Fläkten på mellanvarv och inte så varmt gjorde tillställningen lite sportig.

blog comments powered by Disqus