Eldriften OK!

Nu funkar allt med motorinstallationen enligt spec. Jaha, varför tog det så lång tid då? Det började med att motorn inte blev korrekt installerad map. propellerns position i axelröret och den tog i offeranoden med mekaniskt gnissel of fnissel som följd.

Ursprungsorsak var att det inte kollades att proppen var helt fastskruvad när motorskottets positionen mättes in. Det råkade vara så att proppen var monterad på axeln när den kom till Stockholm - det var bara det att den inte var fullt inskruvad - och se där vad kanske 4 mm kan göra - surt. Med en 10mm längre motor till axelkoppling fixade den biffen. Felande länk således på min sida.Sen brann motståndet som medger lågfartskörning - avsaknad av varningssummer kan sägas vara orsaken till detta. Numera finns en sån monterad. Strikt sätt använde jag produkten utanför specen.

Laddburken funkade inte då den anlände efter lång väntan. Jag klippte helt sonika sladdarna för att slippa allt skruvande och hade riktiga klämverktyg samt krympslang i högsta hugg så allt ser nu bra ut. Och laddningen funkar - såg 4 Ampere trilla in under det att Prop Load var satt på kanske 75% och 5,5 knop. Grundorsak: OZ hittade inget fel och jag ändrade inget eller skruvade i grejerna så här får man säga otur eller nåt.

Under dessa manövrar så har alltid OZ supportat på telefon, även under semester, och varit hjälpsamma. Dom stod tom. för nytt motstånd, summer och frakt av det hela så dom får godkänt. Om jag bytte båt skulle jag välja el-motor igen och mycket troligt OZ.Solcellen lirar på bra också - ger enl. tankmätaren ca 1A. Under 3 dagars användning under midsommarhelgen så tog den battribankerna från 63 till 69% och då var kylboxen inkopplad hela tiden. Är lite skeptisk till denna siffra men är det sant så är det ju väldigt bra och ett signifikativt tillskott till energin ombord. 6% av banken är ca 25AH vilket iofs. inte är helt omöjligt kanske.Känns väldigt skönt att allt funkar som det var tänkt tillslut :) Nu skall jag sätta Amalias energiuniversum på prov!

blog comments powered by Disqus