Huyndai Cup

Amalia seglade Huyndai Cup i helgen. 28 dinge runt Kanholmsfjärden i ca 10 m/s var en god genomkörare och gav erfarenhet om hur en Omega 10 metre skall seglas. Besättning bestod av Allan Förberg och Tomas Holm. Vi var efter racet ganska överens om att vi antagligen skulle kunnat segla fortare med ett rev i storen. Tyvärr så har jag inte mekat detta så det gick inte att reducera segelytan denna gång. En 34e plats är trots allt inte så tokigt och jag är tämligen nöjd med det resultatet. Det känns definitiv så att man skulle kunna trimmat den tiden med minst 5 minuter (av nästan 5 timmar segling) vilket hade betytt ett ordentligt hopp i resultatet. Hon är grymt stabil på undanvindarna och 4-5 m/s till borde inte vara nåt som helst problem. Högsta hastighet under dagen var 10,1 knop. Wrooom.

Tyvärr gick skotet till focken av pga av slitage mot genomföringen i masten. Detta i sin tur gjorde att focken måste in på reparation då den skadade sig oskotad i 10-12 m/s byarna. Hoppas att både mast och fock kan komma i stridbart skick i veckan. Summa sumarum - mersmak och jag kappseglar gärna mera!! Här kommer bilder tagna av Allan Förberg under racet...


Mycket trygga undavindsegenskaper.


Tomas H. tankar.


Friska kryssar och kanske lite mycket segel eller så har man inte riktig koll än hur man skall sätta upp grejerna för att gå riktigt fort när det blåser lite mer. Tror på det senare faktiskt...Inte så tokigt utan ballong.


After sail- pre party.


Prisutdelning.


Trendbrott!


Petter på RegattaTV tog dessa 3 bilder - tack för att jag fick använda dom här!Åsså lite YouTube - också av RegattaTV. Ehhum - här ser man att rorsman har lite att ta igen efter längre avbrott i kappseglingen. Den dåliga manövern av undertecknad räddas av det stora rodret. Osnyggt och osnabbt! Skärpning!!!
blog comments powered by Disqus