Gullviverallyt

I vad som måste betraktas som ett kanonväder seglades den fantastiska familjeseglingen Gyllviverallyt i ett formidabelt broschyrväder av sällan skådad art. Med ombord i år vad Simon med dotter Linn. Transportseglingen satte an tonen för långhelgen och den höll i sig ända in i mål.

Pasted Graphic 1

Vi glömde både vatten och vattendunkar i land men inte ens denna fadäs kunde rubba den goda stämning ombord utan vi gjorde ett depå stopp i Vaxholm och bunkrade lite norskt flaskvatten. På Getfoten avnjöts den programenliga woken, nersköljd med ett par tjeckiska kvalitetsmalt. Alla 4 racedagar bjöd på 3-6 m/s och sol vilket måste betraktas som idelaväder för Amalia. Vi seglade på SRS 1,178 med Code 0 som undanvindsegel. Dagens slutade med en ca 17e plats men efter att vi inte avrundat vårt SRS rätt för att läsa ut våt starttid så fick vi 5% straff (10min) och åkte ner lång i tabellen.

Pasted Graphic

Vi revanceerade oss dock snabbt och seglade bra dag 2 mot Sandhamn och efter att Linn styrde i starten och satte iväg oss 1,5 sek efter skottet kom vi in på en 3e plats. Stäningen på topp. Middag på Dykarn.

Pasted Graphic 3
Mot Dykarbaren efter sightseeing på Telegrafholmen.

Pasted Graphic 2

Dag 3 blev det långa kryssen söderöver och här gick Amalia och besättningen in i ett seglingsrus som slutade med en spik - fantastiskt kul - stämningen om möjligt ännu högre! Räkfrossa på berget i solnedgång. Segling och samkväm när den är som bäst.

Söndag morgon erbjöd inte mycket vind och starten flyttades framåt både i tid och rum. Vi seglade ut för bara coden och gjorde nästan 6 knop i 2,4 m/s.

Pasted Graphic 4

Docks skulle det visa sig att bansträckningen och vinden denna dag inte passade Amalias segelgarderob utan fick fick lida hårt för vår avsaknad av riktigt bett på slörarna. Hamnade i mitten av fältet och det visade sig att vi slutatde totalt på en 16e plats av 81 målgåande båtar.

Många fina bilder av skepparn på Luffa där även Amalia fastnade på några.

Galet kul och trevligt - tack till Dismosarna!

blog comments powered by Disqus