Amalia ska hon heta

OK, nu får man alltså välja namn själv - lattjo!

Familjens båtar har gått i Muminfamiljens tecken vad beträffar båtnamn. Lilla My - en GKSS eka i bästa skicka, vårrustad av far i huset och via traktorfärd körd till viken av gubbarna i trakten - pilsner och sandwichar lockade såklart.

Filifjonkan var en optimist och Snorkfröken en Mothjolle. Scow mothen som jag hade ett tag tror jag inte att jag såg på riktigt som en båt så "den" hade aldrig något namn och kanske var detta anledningen till att jag tappade masten en gång.

M22an Eowyn visade sig ha döpts ursprungligen till GAT av en förälskad man från Västerås där objektet för kärleken lystrade till namnet Gunhild Alvar Tilling. Jag tog tillbaka GAT då det icke äro tillrådigt att döpa om en båt!

Att åter kalla M22-52 för GAT visade sig vara ett bra drag då mången lycka och glada upptåg bringades av den båten. Sen var det dags för nästa namn problem när jag köpte M30 "Avec" - snygg båt, snabb båt men mindre bra namn. Men inget namnbyte för mig - icke!! Mynt under mastfoten? - riktigt så långt har det inte gått :)

Men nu har man ju chansen - skall man gräva djupt i Muminfamiljens stamträd efter ett tjejnamn eller skall man kanske återta namnet på den skuta som jag lär ha tillbringat mina första år på - Amalia af Djursvik?

Amalia - det blir nog så...

blog comments powered by Disqus