Däckslägguten

Vad är det för tampar som kommer fram över rufftaket egentligen - låt se. Det mest iögonfallande och för mig ovanliga kommer att bli fockskotet (singularis). Det är linorna på bilden som har några varvs utväxling.

Avlastarna är till antalet 4 och jag antar att de kommer att användas då som; fockfall, storfall, kick och uthal. OK, då blir snabbrev på masten dårå?

Undrar om det blir nåt trim för fock hiss/cunningham... antagligen blir det nog till att fixa framme vid rullen. Rullen ja - det blir lina på däck fram till sittbrunn om babord skulle jag tro.

Häckstag komer fram ur balken under rorklulten. I sittbrunn blir det skotstolpe men möjlighet att (snabb) montera skena/travare. 4 skuret med dubbel kommando lovar Rolf är helt OK - jag undrar jag, storen är trots allt ca 34 kvm - en hel del att dra hem när det blåser.

Gillar personligen inte de där skotblocken där det kommer fram 2 tampar och där en ger utväxling.

Just ja, positionen för focktravaren måste ju gå att justera från sittbrunn - vart gör man det - kanske är det råttan som sitter på styrbordsidan bredvid winchen? Nä, det kanske är fockskotet? Sen har vi de 4 svarta råttorna? på luckgaraget - är dom råttor och vad skall dom användas till - här måste studeras!

Måste kolla upp detta - är inte omedelbart orolig - de som specat detta är inga duvungar direkt :)

blog comments powered by Disqus