Nästa tack!

Nu är segel beställda och dom kommer att "sys" av Next Sails precis som tidigare segel till M22an och M30an. Det hela började med att en person frågade "ere din båt?" och slutade med att Henrik Janmark började segla M22. Däremellan hoppade Henkan med på ett race på Riddarfjärden och betedde sig i början som om han inte hade seglat så mycket så han fick lite info om det ena och andra. När det var ett par minuter kvar till start så började det komma lite "direktiv" om placering och fart. På frågan vad han hade seglat tidigare kom svaret: "några VM... jag är segelmakare också" - åhå...

Genom Henrik som jobbade med dåvarande Sobstad loftet, nuvarande Next, blev det ordning på seglen samt att han delar alltid med sig av sin kunskap om segeltrim och på den vägen är det. Genom Henriks försorg fick jag också några riktiga 6mR upplevelser på Cannes bukten men det är en annan historia.

Next Vector med fiber i svart PEN och vit dubbeltafta lydde beställningen och segelmakare Sanna på Next svarade: "Men du, vad snyggt det låter!! Tror att det kommer bli en hit:)". Tydligen har dom inte levererat just den kombon - än. Klassikt vitt men lite high(er) tech om man tittar närmare - kanske blir dom lite grå som jag önskar iom. den mörka fibern. Det som känns kul med Next är att dom designar och laminerar sina segel "hemma" och befinner sig i Stockholms omnejd.

Att ha nära till sin segelmakare är aldrig fel.blog comments powered by Disqus