Däck å Ruff

Det snickras däcksplugg för fulla muggar. På bilderna ser vi den skrotade skrovpluggen göra tjänst som mall och fundament för bygget. Det blir inte vad som kan se ut på bilden som en "svärmorslucka" akter om sittbrunnen. Där blir det däck, stuvutrymmen (gigantiska) och plats för utombordare. Sittbrunnssargen som leder från ruffen akterut kommer att ge gott ryggstöd åt medtrafikanter och slutar just framför rorsman och övergår där till en bekväm plats att sitta uppe på kanten och styra. Denna rorsmansplats är också vinklad så att man sitter perfekt på en kryss med lite lut.


Lågt CV värde på ruffen :-) Klicka för större variant - har inget medgivande från dom som bygger båten att medverka på bild så jag väljer att redigera bilder map. detta.


Det blir inte en sittbrunn ända till aktersepgeln - se däcksritning.


Här formas utrymmet på fördäck för rullen etc. Göms under en lucka.Skrovsidan på 10an kommer att övergå i ett jämt stycke i en däckslist som blir ca 6cm bred. Däcket ansluter sedan ca 1cm nedsänkt jämfört med listen. Elegant! Samma lösning finns på denna båt som blur gjorde ett reportage om - inga andra jämförelser fö. ;-)

Detaljer kring dimensionering och bygginstruktioner arbetas nu fram av team Rolf Gyhlenius, High Modulus och Ron Holland - känns bra med en så kompetent ledning ombord.

Nu får det bli sommar nån gång!!

blog comments powered by Disqus